Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@13:00:58 GMT

آمادگی مجلس برای تغییر قانون سربازی

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۶۰۲۳

آمادگی مجلس برای تغییر قانون سربازی

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: مجلس آمادگی دارد در یک تعامل مشترک با ستاد کل نیروهای مسلح، ظرفیت‌های قانونی را برای تغییر فرایند سربازی فراهم کند.

به گزارش مشرق، علی خضریان، درباره اصلاح قانون سربازی، اظهار داشت: طی سال‌های اخیر یک مطالبه اجتماعی شکل گرفته مبنی بر اینکه باید در قانون سربازی فعلی تغییراتی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، برخی از افراد به درستی در جهت مفیدتر کردن خدمت نظام وظیفه و همچنین احقاق حقوق سربازان تلاش‌هایی کردند.

اقدامات مجلس برای ارتقای کیفیت خدمت سربازی

وی بیان کرد: معتقدم ارتقای کیفیت دوران خدمت سربازی و همچنین پرداخت حقوق قانونی سربازان حتماً می‌بایست مورد مطالبه جدی قرار گیرد و مجلس یازدهم نیز در این خصوص اقدامات خوبی را به سرانجام رسانده است. به طوری که در سال گذشته کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ با پیگیری این موضوع، زمینه ساز افزایش حقوق سربازان در سال ۱۴۰۰ شد و باید در قانون بودجه شرایطی را ایجاد کنیم که حقوق و مزایای آنان بهتر شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در مقابل این نگاه که سربازی باید مفیدتر شود، جریان دیگری هم در کشور ایجاد شد و بحث «لغو سربازی اجباری» را در فضای رسانه‌ای و مجازی دنبال کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور از نیروهای مسلح و جوان جهت مرزبانی، حفظ امنیت و دفاع از کشور بی‌نیاز نمی‌شود و زمانی که افرادی لغو سربازی اجباری را مطالبه می‌کنند، در حقیقت در همین جمله یک اجبار وجود دارد که شاخص برای رفتن و یا نرفتن به سربازی، سرمایه افراد جهت پرداخت هزینه برای نرفتن به سربازی است؛ لذا این مفهوم در آن نهفته است که اقشار مستضعف جامعه باید به سربازی بروند و لغو سربازی اجباری در واقع به معنای لغو سربازی افراد پولدار است.

وی گفت: همچنین برخی افراد ضرورت حرکت به سمت «سربازی حرفه‌ای» را مطرح می‌کنند که سربازی حرفه‌ای با عنایت به اهمیت شرایط جسمانی و دیگر ملزومات سربازی حداکثر امکان حضور یک جوان در پنج تا شش سال را دارد. بنابراین کسانی که نمی‌توانند شغلی بیابند و زندگی خود را تأمین کنند، تا چیزی شبیه به مالیات امنیت برای عدم اعزام به سربازی را پرداخت کنند، عملاً اجبار پیدا می‌کنند که به سربازی بروند. در واقع با این کار، برخی از افراد به اجبار و به دلایلی چون بیکاری و عدم توانایی مالی برای خرید خدمت سربازی، مجبور می‌شوند که این بار نه ۲ سال بلکه ۶ سال به خدمت سربازی بروند که برخلاف عدالت است.

حذف سربازی اجباری به نفع توده‌های مردم نیست

خضریان خطاب به موافقان لغو سربازی اجباری، تصریح کرد: مصوبه قبلی کمیسیون تلفیق درباره خرید خدمت سربازی شمه‌ای از لغو سربازی اجباری بود. بنابراین اگر مسئله لغو سربازی اجباری مصوب و تبدیل به قانون شود، به نفع توده‌های مردم و مستضعف جامعه نیست.

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به مصوبه قبلی کمیسیون تلفیق درباره خرید خدمت سربازی، تصریح کرد: آن مصوبه در چارچوب عدالت نبود و زمینه را فراهم می‌کرد که ثروتمندان از سربازی غیبت داشته باشند و مسیر بی‌قانونی را ترویج می‌داد. با توجه به اینکه آن مصوبه برخلاف اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز بود و با عنایت به بازخوردهای منفی که مردم نسبت به این موضوع داشتند و احتمال عدم رأی مجلس را بالا برده بود، خوشبختانه اعضای کمیسیون تلفیق بودجه آن را لغو کردند.

خضریان با اشاره به مصوبه جایگزین کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر اینکه مشمولان متأهل دارای دو فرزند و بیشتر که بالای ۳۰ سال سن دارند، در سال آینده می‌توانند کارت معافیت را به صورت رایگان دریافت کنند، اظهار داشت: اگر این مصوبه هم بدون نظرخواهی رسمی از ستاد کل نیروهای مسلح باشد، حتماً مغایر قانون اساسی است و توسط شورای نگهبان رد خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده معتقدم درباره هرگونه تغییر در قانون سربازی باید خارج از لایحه بودجه و به صورت زیربنایی، با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بحث و تبادل نظر و سپس درباره این موضوع تصمیم‌گیری شود.

وی با آسیب‌شناسی تصمیمات شتاب‌زده در خصوص خدمت نظام وظیفه و تصمیماتی که به یک باره در قالب بودجه مطرح و تصویب می‌شود، گفت: این تصمیمات که در خود کمیسیون در کمتر از یک هفته دوام نمی‌آورد، صرفاً باعث ایجاد انتظار کاذب در سطح جامعه می‌شود و در نهایت نیز به جایی نمی‌رسد.

سربازان باید در خدمت اقتصاد کشور قرار گیرند

خضریان با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت سربازی، گفت: پیشنهاد بنده این است که سربازان باید در خدمت اقتصاد کشور قرار گیرند و تحت عنوان «سرباز اقتصاد» با تعامل بین مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح این کار عملیاتی شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی همه اقشار مردم به کمک نیروهای مسلح آمدند تا امنیت مرزها تأمین شود، چرا که وظیفه ذاتی دفاع از مرزها تحت کنترل نیروهای مسلح بود اما جوانان و همه اقشار جامعه کمک کردند تا مرزهای کشور حفظ شود. سال‌هاست مقام معظم رهبری می‌فرمایند که «ما در جنگ اقتصادی هستیم»، لذا انتظار این است که در جنگ اقتصادی این بار نیروهای مسلح به کمک مردم بیایند و به آنان کمک کنند.

وی در توضیح این مسئله، اظهار داشت: توجه به تولید یکی از مسائل مهم کشور و مورد تأکید مقام معظم رهبری است. در جنگ اقتصادی باید از جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای تقویت بخش تولید استفاده کرد و می‌توان در دوران خدمت سربازی از ظرفیت علمی و عملی آنان برای رونق تولید داخلی بهره برد. به طوری که میان ستاد کل نیروهای مسلح و تولیدکنندگان در این باره تعامل ایجاد شود و در نتیجه سربازان در دوران خدمت به تقویت تولید کمک می‌کنند که این کار باعث می‌شود نرخ تمام شده تولیدات داخلی کاهش پیدا کند و ضمن کمک به تولیدکنندگان داخلی در رقابت با اجناس خارجی، منجر به نفع عموم مردم می‌شود و کالای نهایی با قیمت کمتری وارد بازار می‌شود.

خضریان تأکید کرد: ما می‌توانیم با این کار از تولیدکنندگان خودمان حمایت کنیم. بنده این کار را تحت عنوان «سرباز اقتصاد» پیگیری کردم، البته هنوز ستاد کل نیروهای مسلح آن را تایید نکرده است.

ستاد کل نیروهای مسلح بسترهای تغییر سربازی را فراهم کند

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع با اداره سرباز ستاد کل نیروهای مسلح مطرح شده است و باید این طرح پخته‌تر شود و نیازمند تعامل بیشتر است. تا زمانی که ستاد کل نیروهای مسلح بسترهای لازم را برای ایجاد تغییر در فرآیند سربازی فراهم نکند، ورود مجلس به تنهایی به سرانجام نمی‌رسد و یک مطالبه اجتماعی بی‌نتیجه را در جامعه ایجاد می‌کند و زمینه سرخوردگی اجتماعی فراهم می‌شود.

وی تاکید کرد: در وهله اول باید ستاد کل نیروهای مسلح به این نتیجه برسد که تغییر فرآیند سربازی در شرایط امروز یک ضرورت است و مجلس آمادگی دارد، در یک تعامل مشترک ظرفیت‌های قانونی را برای این تغییر فراهم کند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت علی خضریان خدمت سربازی حقوق سربازان نظام وظیفه جنگ اقتصادی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی کمیسیون تلفیق خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ستاد کل نیروهای مسلح کمیسیون اصل ۹۰ مجلس لغو سربازی اجباری مجلس شورای اسلامی کمیسیون تلفیق قانون سربازی خدمت سربازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟

بعد از این رایزنی‌ها قرار شد با سپری شدن تعطیلی هفته آینده جلسات صحن مجلس، دو هفته بعد که جلسات صحن مجددا برقرار است ما طرح را به کمیسیون بیاوریم و اگر در مواردی نیاز به اصرار بر مصوبه وجود داشت، بر آنها اصرار کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس آخرین وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت را تشریح کرد و از تلاش‌ها برای تصویب طرح مذکور تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم خبر داد.

سیدکریم حسینی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به طرح ساماندهی و رفع ایرادات آن، گفت: بعد از ایراداتی که هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به این مصوبه داشتند قرار شد که آقای اسماعیلی رییس کمیسیون مذاکراتی با اعضای هیات عالی نظارت مجمع داشته باشند و همچنین آقای قالیباف به عنوان رییس مجلس هم رایزنی‌هایی با اعضای هیات عالی و مجمع داشته باشند.

وی ادامه داد: بعد از این رایزنی‌ها قرار شد با سپری شدن تعطیلی هفته آینده جلسات صحن مجلس، دو هفته بعد که جلسات صحن مجددا برقرار است ما طرح را به کمیسیون بیاوریم و اگر در مواردی نیاز به اصرار بر مصوبه وجود داشت، بر آنها اصرار کنیم.

حسینی در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید با توجه به روند پیش‌رو این مصوبه به عمر این مجلس برسد یا زمان‌بر شود؟»، اظهار داشت: ما به برخی از مصوبات این طرح اصرار داریم که اگر آقایان هیات عالی نظارت به اقناع نرسند و اصرار کمیسیون را قبول نکنند امکان به نتیجه رسیدن در این مجلس بعید است، اما در صورت اقناع عزیزان و همکاری آنها این اقدام شدنی است.

وی گفت: رییس مجلس هم پیگیر این مساله است تا بتوانیم این طرح را به عنوان یکی از گام‌های مهم مجلس یازدهم به نتیجه برسانیم.

با این اوصاف، ظاهراً تعیین تکلیف طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به مجلس دوازدهم موکول شده است که علت آن با توجه به عدم رسیدن به توافق با شورای نگهبان و هیات عالی نظارت و به دلیل رای نیاوردن بعضی از نمایندگان پیگیر طرح، تلاش جهت به دست آوردن نظر مثبت هیأت نظارت و رفع ابهامات به مجلس دوازدهم موکول شده است.

به این ترتیب، فعلاً پیمانکاران در عرصه روابط کار کشور با قدرت ماندگارند و قرارداد‌های مناقصه جدید پیاپی برگزار می‌شود.

منبع: ایلنا

tags # حقوق کارمندان سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی؛ ثبت‌نام سربازان از امروز آغاز شد
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • قانون‌گذاری باید در کنار نظارت قرار گیرد
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم