Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@15:51:45 GMT

واگذاری بخشی از باغات به‌ازای تغییر کاربری لغو شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۳۸۴۳۲

واگذاری بخشی از باغات به‌ازای تغییر کاربری لغو شد

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، با شکایت سازمان بازرسی کل کشور، بند ۳ پیوست ۳ طرح جامع شهر تهران مصوب شورای‌عالی شهرسازی که واگذاری بخشی از باغات به‌ازای تغییر کاربری را تجویز کرده بود، غیرقانونی دانست و ابطال کرد.

خبرگزاری تسنیم: در شکایت سرپرست معاونت حقوقی و نظارت همگانی و رئیس کمیسیون تطبیق مصوبات دستگاه‌های اداری سازمان بازرسی کل کشور آمده است: احتراماً بند ۳ پیوست ۳ طرح جامع (موضوع دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری) در این سازمان بررسی شد که به حکایت بررسی‌ها اولاً به‌موجب ماده ۱۴ قانون زمین شهری (مصوب ۱۳۶۶) تبدیل و تغییر کاربری، افراز و تقسیم و تفکیک باغات و اراضی کشاورزی بر اساس ضوابط و مقررات وزارت راه و شهرسازی بوده که آن وزارتخانه طی دستورالعمل شماره ۱۰۰/۱۳۶۳۰ مورخ یکم آذر سال ۱۳۷۳ اقدام به ابلاغ این ضوابط کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه این شکایت آمده است: ثانیاً با توجه به مفاد قسمت سوم بند الف. دستورالعمل مذکور (ماده ۱۴ قانون زمین شهری) در خصوص در اختیار گذاشتن رایگان ۷۰ درصد مساحت باغات به‌ازای تغییر کاربری، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری طی دادنامه شماره ۴۸ مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۷۸ و دادنامه شماره ۷۹/۷۷-۷۸ مورخ یکم خرداد ۱۳۷۹ این بخش از دستورالعمل، با این استدلال که «ماده ۱۴ قانون زمین شهری در خصوص تفکیک و افراز اراضی و باغات بر اساس ضوابط وزارت مسکن و شهرسازی (راه و شهرسازی کنونی) مفید اعطاء اختیار وضع مقرراتی در باب ضرورت واگذاری بخشی از باغات به‌صورت رایگان در قبال استفاده از بقیه آن با کاربری مسکونی نیست، بنا به‌جهات فوق الذکر و عدم انطباق مفاد قسمت سوم بند الف. دستورالعمل مذکور» ابطال کرده است.

سازمان بازرسی کل کشور افزوده است: ثالثاً علی‌رغم صدور آرای فوق‌الذکر، شورای عالی شهرسازی و معماری مجدداً طی بند ۳ پیوست شماره ۳ طرح جامع مورخ ۱۳۸۶ شهر تهران (در قالب دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری برای شهر تهران) موضوع واگذاری باغات به‌صورت رایگان را در ازای تغییر کاربری مصوب و ابلاغ کرده است».

در بند مذکور آمده است: «مالکین باغاتی که مایل باشند از طریق توافق با شهرداری، درصدی از سطح باغات خود را به‌عنوان فضای سبز عمومی به‌صورت رایگان به شهرداری واگذار کنند با شرایط زیر و تصویب شورای اسلامی شهر و کمیسیون ماده (۵) می‌توانند از انواع کاربری‌های متناسب با ضوابط و کاربری پهنه مربوطه استفاده کنند؛

۱-۳- در پهنه‌های موضوع بند ۱-۲ و در چارچوب طرح‌های موضعی خاص، درصد واگذاری کمتر از ۷۵ درصد و متراژ واگذاری کمتر از ۳۵۰۰ مترمربع نباشد.

۲-۳- در تک‌بـاغ‌ها (مـوضوع بنـد ۲-۲) درصـد واگذاری کمتر از ۷۰ درصـد و متراژ واگـذاری کمتر از ۳۰۰۰ مترمربع نباشد».

این شکایت می‌افزاید: آنچه در ماده (۱۴) قانون زمین شهری بلااشکال اعلام شده است تبدیل و تغییر کاربری افراز و تقسیم و تفکیک باغات و اراضی کشاورزی و یا آیش با رعایت ضوابط و مقررات وزارت مسکن و شهرسازی و مواد آن قانون است. آنچه در بند ۳ مورد حکم قرار گرفته ضوابط نبوده، بلکه مقرره‌ای است که موجب سلب مالکیت افراد می‌شود و وضع این حکم تنها در صلاحیت مقنن است. همان‌طور که در آراء پیش گفته آمده، ماده ۱۴ قانون زمین شهری مفید اعطاء اختیار وضع مقرراتی در باب واگذاری بخشی از باغات به‌صورت رایگان در قبال استفاده از بقیه آن در کاربری متناسب نیست، لذا بند مورد بحث خلاف قانون و وضع آن خارج از صلاحیت واضع آن است، از این رو درخواست ابطال آن در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری را دارد.

در نهایت، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ با حضور رئیس، معاونین، رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء مبادرت به صدور حکم و اعلام کرد: طبق ماده ۱۴ قانون زمین شهری مصوب ۱۳۶۶، فقط تبدیل و تغییر کاربری، افراز و تقسیم و تفکیک باغات و اراضی کشاورزی و یا آیش اراضی موضوع ماده دو قانون مذکور با رعایت ضوابط و مقررات وزارت مسکن و شهرسازی و مواد آن قانون بلااشکال است. نظر به اینکه مقررات قانونی مذکور مفید اعطاء اختیار وضع مقرراتی در باب ضرورت واگذاری بخشی از باغات به‌عنوان فضای سبز به‌صورت رایگان در قبال استفاده از بقیه آن با کاربری‌های متناسب با ضوابط و کاربری پهنه مربوطه نیست، بنابراین بند ۳ پیوست ۳ طرح جامع شهر تهران مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران خارج از حدود اختیارات مرجع تصویب و مغایر قانون تشخیص می‌شود و با استناد به بند یک ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003KmP

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۸۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد

رئیس بخش زلزله‌ شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:حدود ۳۰ درصد مساحت خوزستان (۲۰ هزار کیلومتر) تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی بیت‌الهی رئیس بخش زلزله‌ شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد:  شاید کمی دور از انتظار باشد اما در استانی که عمده ترین منابع آبی آن آب های سطحی است، نیز فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است.

وی افزود: مساحتی نزدیک به 20 هزار کیلومتر، حدود 30 درصد مساحت کل استان، تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خطه استان خوزستان، وسعت  بالا و مقدار متوسط پایین نرخ سالانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته‌های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: اثر فرونشست زمین در زمین‌های هموار میان ارتفاعی ایذه، در گستره بهبهان و اطراف آن (با وسعت تقریبی 350 کیلومتر مربع)، شوش، دزفول، الوان، اهواز، بستان، دشت آزادگان، بندر ماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی را می‌توان شناسایی کرد که به‌طور عمده نرخ سالیانه کمتر از 5 سانتی متر در سال را دارند.

بیت‌الهی با بیان "هرچند در برخی مناطق در شوش عدد 7 و شهرستان اهواز عدد 6 سانتی متر در سال نیز برآورد شده است"گفت: کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان‌ها  دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه‌های فرونشست زمین در استان خوزستان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • آماده سازی ۵۵ هکتار زمین ملی مسکن در رودبارجنوب