Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پیشین تحلیل عملیات سازمان جاسوسی آمریکا معتقد است لایحه اخیر سنا اگر به قانون تبدیل شود حاوی مقرراتی است که رئیس جمهور آمریکا را از لغو برخی تحریمهای هسته ای ایران باز می دارد.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-جواد حیران‌نیا: «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا در نشست اخیر استماع سنا گفته بود که از عناصر داخلی ایران برای تغییر نظام سیاسی ایران حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره نظر دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره تغییر نظام حاکم ایران گفت: سیاست ما در قبال ایران در حال تدوین است و هنوز به رئیس‌جمهور ارائه نشده است. با وجود این، ما از نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه با خبریم و در حال اقدام برای مقابله با هژمونی ایران هستیم.

در خصوص این اظهارات خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» رئیس سابق بخش تحلیل عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) انجام داده است که در ادامه می آید.

پیلار از اساتید دانشگاه «جرج تاون» است و تاکنون مسئولیت های متعددی را بر عهده داشته که از جمله آنها می توان به ریاست واحد تحلیل عملیات های سیا در شرق نزدیک، خلیج فارس و جنوب آسیا اشاره کرد. پیلار سابقه حضور در شورای اطلاعات ملی آمریکا را به عنوان یکی از اعضای اصلی آن نیز دارد.

*«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرده است، ایالات متحده آمریکا از گروههایی که قصد تغییر نظام سیاسی ایران را دارند، حمایت می کند. این گروهها، دقیقا چه کسانی هستند و چرا دولت ترامپ بر سیاست منسوخ تغییر نظام سیاسی ایران تمرکز کرده است؟

تیلرسون در واقع به سوالی که در جلسه کنگره از وی در مورد تغییر نظام سیاسی ایران پرسیده شده بود، پاسخ داده است. پاسخ او به نظر می رسد در راستای شعارهای تند دولت ترامپ علیه ایران باشد.

با این حال پاسخ تیلرسون لزوما به معنای سیاست فعال و فعلی دولت امریکا جهت حمایت از گروههایی که در تلاش برای براندازی نظام سیاسی در ایران هستند، نیست. بیانیه های خصمانه و ضد و نقیض این چنینی اصلا سودمند نیست.

ما از اظهارات «رکس تیلرسون» نباید به این نتیجه برسیم که سیاست واقعی واشنگتن در پشت پرده، تغییر نظام سیاسی در ایران است.

*با توجه به روابط ایران با همسایگان خود از جمله عربستان سعودی، دولت امریکا باید در این منطقه چه سیاستی را دنبال کند؟

به نفع ایالات متحده امریکا و تمامی کشورهای منطقه خلیج فارس است که دولتهای منطقه به طور مسالمت آمیز با یکدیگر رفتار کنند.

درگیری مسلحانه به هر کشوری - درون منطقه و بیرون از منطقه- آسیب وارد خواهد ساخت و پیامد آن برای نمونه قطع روابط تجاری میان کشورهای منطقه است که قطعا به اقتصاد جهانی ضربه وارد خواهد کرد.

دولتهای منطقه ممکن است دارای منافع متضاد و متفاوتی باشند اما رقابت آنها باید در چارچوب قانون بوده و از طریق قانونی نه خشونت حل شود. رئیس جمهور سابق «باراک اوباما» هدف و سیاست دقیق ایالات متحده در منطقه خلیج فارس را مشخص کرد زمانی که وی گفت: همه کشورهای منطقه باید با یکدیگر همکاری کرده و همسایگی خود را به اشتراک بگذارند.

به طور اتوماتیک، کشیدن یک همسایه به درگیری محلی دیگر، منافع امریکا را تامین نخواهد کرد و همچنین تحریک تنش و خصومت در منطقه توسط امریکا منافع این کشور را در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تامین نخواهد کرد.

*آیا تصویب تحریم های ضد ایرانی جدید توسط سنا، جهت تامین منافع غرب و آمریکا موثر خواهد بود؟

لایحه تحریم ها که توسط مجلس سنا تصویب شد، صرفا یک بیان مهیج مخالفت با ایران است.

سیاستمداران در ایالات متحده امریکا به طور معمول رای به لایحه ها و طرح هایی می دهند که در مخالفت با ایران است.

تاثیر فوری این لایحه اگر واقعا به قانون تبدیل شود، بسیار کم است زیرا تحریم های مشمول در این لایحه در واقع تکرار تحریم هایی است که در حال حاضر علیه ایران اعمال می شود.

این لایحه همچنین یک بیانیه الهام بخش سیاسی در مخالفت با روسیه است. این لایحه منافع غرب و امریکا را در ارتباط با ایران یا روسیه تامین نمی کند.

*برخی کارشناسان معتقدند که تحریم های غیر هسته ای جدید تصویب شده توسط امریکا علیه ایران به این معنی است که واشنگتن می خواهد تحریم های هسته ای گذشته را در اشکال جدید مطرح کند. نظر شما در این ارتباط چیست؟

یکی از جنبه های اعمال تحریم های جدید که احتمالا بیشترین ضرر ممکن را در پی خواهد داشت، این است که تحریم های جدید تعهدات امریکا در ارتباط با برنامه هسته ای ایران را نقض خواهد کرد.

زیرا تحریم هایی که در پی توافق هسته ای حذف شده یا حذف خواهند شد را مجددا فعال می کند.

خطرات نقض توافق هسته ای، آنرا نابود کرده و گام مهم جهت منع گسترش تسلیحات هسته ای در منطقه را نابود خواهد کرد.

لایحه اخیر سنا اگر به قانون تبدیل شود حاوی مقرراتی است که رئیس جمهور آینده را از لغو برخی تحریم ها علیه ایران باز می دارد؛ در حالی که نیاز است ایران با امریکا در درازمدت توافق کنند.

این لایحه قبل از اینکه به قانون تبدیل شود بیشتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و ما امیدواریم مقرارت نقض توافق هسته ای ایران در آن حذف شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران علیه آمریکا

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به ویژه مردم نوار غزه بیانیه‌ای را صادر کرد .‌

به گزارش ایسنا ، در متن این بیانیه آمده است :« وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه